naar beginpagina
Lommel-West
Mededelingen (september 2017)
 
Belangrijke data:
vrijdag 1 september 2017 Eerste schooldag                
maandag 11 september 2017 info-avond Heeserbergen: (kleuter), om 19.30u  
dinsdag 12 september 2017 info-avond Heeserbergen: (lager), om 19.30u  
woensdag 13 september 2017 info-avond Werkplaatsen: (kleuter),om 19.30u  
donderdag 14 september 2017 info-avond Werkplaatsen: (lager),om 19.30u  
vrijdag 15 september 2017 schoolviering om 9.00u in de kerk van Heeserbergen
veldloop: alle jongens en meisjes Stedelijk sportcentrum
 
maandag 25 september 2017 6A+6B Kinderen helpen kinderen: “Pakistan”
10u30 op Heeserbergen
13u30 op Werkplaatsen
 
woensdag 27 september 2017 veldloop: alle jongens en meisjes Stedelijk sportcentrum
 
  

Woensdag = fruitdag

Al een aantal jaren loopt in onze school het tutti-frutti project.

De afspraak is:
Er mag op woensdag onder de speeltijd niets anders gegeten worden dan een stuk fruit of groente. Jullie kiezen als ouders zelf welk stuk fruit jullie met je kind meegeven. Op die dag wordt het niet toegelaten dat kinderen een koek of snoep eten.

 

Water drinken

Water is gezond! Bovendien heeft water een aantal extra troeven om een schooldag goed door te komen: door voldoende water te drinken, functioneert ons brein beter en kunnen we ons beter concentreren. En dat is onontbeerlijk voor uw kinderen tijdens een dag vol lessen en activiteiten. We gaan dit schooljaar water drinken promoten bij de kinderen.
Kraantjeswater is de ideale dorstlesser én staat garant voor een uitstekende kwaliteit. Kraantjeswater wordt namelijk getest op ruim 60 kwaliteitsnormen en is daardoor het strengst gecontroleerde voedingsmiddel. Dat het goedkoop is en beter voor het milieu, dat vinden wij héél belangrijk. Tijdens de speeltijden wordt er alleen nog water gedronken. Er zullen in de klassen bekertjes aanwezig zijn. Tijdens de middagpauzes mogen er andere dranken besteld worden of van thuis meegebracht. Geen frisdranken met prik en geen brik of blik. Gebruik goed af te sluiten drinkkannetjes.

OVERAL DE NAAM OP VERMELDEN.

 
 

Snoepen

Snoep wordt in principe niet verboden op onze school, maar wel wordt dringend aangeraden over te schakelen op gezonde versnaperingen. Kauwgum is wel verboden.
Als kinderen jarig zijn, wordt dit op gepaste wijze gevierd in de klas en mogen zij hun klasgenoten met een kleinigheid trakteren: een stuk fruit, een koek of een zelf gebakken cake maar geen snoep. Laat ook hier het gezond verstand spreken.

 
 

Turn-T-shirts

Om nog meer in de kijker te lopen tijdens (buiten)schoolse activiteiten, hebben we mooie turn-T-shirts. Nieuwe leerlingen kunnen die via de leerkacht bestellen. Ze kosten €7.

 
 

Rapport

De kinderen krijgen tijdens het schooljaar 3 rapporten.
Wanneer?
30 november
1 maart
28 juni
Let op:
Indien je als gescheiden ouders beiden een rapport wil ontvangen (dus als de leerkracht een dubbel rapport moet maken), gelieve dit dan ook aan de klasleerkracht te melden.

 

Pesten op school

Indien wij signalen krijgen over pesterijen, proberen wij om dit binnen de klas/school, met de betrokken leerlingen, alsook de rest van de klasgroep aan te pakken.
Ook u als ouders stellen we dan op de hoogte en we bekijken hoe we samen het pesten tegen kunnen gaan.

Merkt u als ouder dat uw kind betrokken is in pesterijen, dan vragen we om dat te komen melden op school. Dit kan steeds bij de klasleerkracht, zorgbegeleidster of directie. U kan melden dat u merkt dat uw kind slachtoffer is van pesterijen, maar ook als u merkt dat uw kind zelf pest of meepest.

 
 

Wist je...

Dat wij weer kunnen bingelen en dat jullie op de ouderavond horen wat dat eigenlijk is.

Dat de ziektebriefjes in de nieuwe agenda zitten en dat we hopen dat jullie ze niet nodig zullen hebben.

Dat juf Loes Theuwissen het eerste leerjaar van Werkplaatsen voor haar rekening gaat nemen en Jill Theunis het vijfde leerjaar op Heeserbergen.
Ook welkom aan juf Lieve Janssen, zij ondersteunt juf Hanne, meester Wout en juf Mieke.

We heten deze nieuwe mensen hartelijk welkom op Lommel-West.

 
 
 

Geboortes

Proficiat aan Zümragül uit 4A en Huzeyfe uit 3A met de geboorte van hun broertje MUHAMMED 16-06-2017, ook aan gans de familie felicitaties.

Proficiat aan juf Ann Cuyvers, zij werd voor de derde keer oma,”Flo” is de naam van haar kleindochter.

 

 

Overlijdens

 

Sterkte aan juf Sonja en haar familie met het overlijden van haar schoonvader “Henri Leyen”.

Ook wensen wij heel veel steun een sterkte aan de familie van Ismail Kutlu, 6A, zijn papa is tijdens de grote vakantie overleden.

Dat we deze twee lieve mensen hun menslievendheid nooit zullen vergeten!

   

Wij wensen alle kinderen en ouders een heerlijk en leerrijk schooljaar!

 

 
 Website: www.vb-lommel-west.be

Sinds enkele jaren maken wij volop gebruik van onze eigen gemaakte website. Op deze site vind je nuttige informatie terug zoals bv. de schoolkalender, het schoolreglement, … maar ook leuke dingen zoals foto’s van wat er gedurende het schooljaar in de klassen zoal gebeurt.
Omdat wij begrijpen dat sommige ouders er niet mee opgezet zijn dat er foto’s van hun kind(eren) op het internet komen te staan, willen wij die ouders langs deze weg de kans geven om ons dit te laten weten. Zij kunnen onderstaand formulier invullen en dit bezorgen aan de klastitularis van hun kind. Deze bezorgt het op zijn/haar beurt aan de directie. Dan houden wij hier rekening mee wanneer we de website in de toekomst verder verfraaien met foto’s.

Vanaf heden vragen wij hiervoor de toestemming wanneer er nieuwe inschrijvingen zijn. Nu krijgen jullie als ouders de kans om het nog via deze weg te laten weten.